Fakta om Ironsteel®

Ironsteel® ansees som et "Premium Brand" innen markedet for arbeids- og vernesko. Selskapet som ble etablert allerede i 2000 tilbyr i dag et bredt utvalg av fottøy som imøtekommer brukernes behov, krav til sikkerhet, komfort, design og forventninger.

Ironsteel® henvender seg til markedene for arbeids- og vernesko uavhengig av kjønn, men også til markedene for "Outdoor" og militært fottøy. Med nært samarbeid og produktutvikling, samt bruk av teknologier fra selskaper som f.eks. HDry® i Italia og BOA® Fit System etablert i Colorado, USA, tilbyr Ironsteel® i dag et bredt spekter av innovativt, teknisk og ettertraktet fottøy.

Ironsteel International Ltd. leverer i dag produkter under eget eller kundens merkenavn på de fleste kontinenter. Alltid med fokus på komfort, design, sikkerhet, holdbarhet og med brukeren i fokus.

Utvikling og produksjon

Sporene til Ironsteel kan følges tilbake til et selskap etablert på Taiwan i 1990 og med produksjon ved fabrikken som ble etablert i Kina. (Se video under.) Senere ble hovedsetet lagt til Hong Kong. I den tidlige fasen produserte fabrikken for Taiwanske og Amerikanske kunder og primært til det militære markedet. Selskapet ekspanderte raskt og man inkluderte produksjon for det europeiske markedet for arbeids- og vernesko under den Europeiske normen EN 345 (senere ISO 20345). For å imøtekomme ønskene fra internasjonale velrenommerte merkenavn økte man produksjonskapasiteten ytterligere og startet i tillegg å produsere under kundenes logoer og profiler, såkalt OEM produksjon.

Det var i den tidlige fasen fokus på kraftig vernefottøy i lær, med en kraftig yttersåle og bruk av randsøm, såkalt "Goodyear Welt Construction". Dette var lenge den tradisjonelle måten å produsere vernesko på. Men ettersom markedene og teknologiene utviklet seg, startet Ironsteel i tillegg å produsere "Cemented Construction". Her benyttes det ikke søm for å få overdel og såle sammen, derimot sementerer (fester) man lagene sammen til ett hele. Denne teknologien er godt kjent fra sports- og fritidsmarkedet. Konstruksjonen brukes gjerne på vanntette og pustende modeller med høyteknologiske egenskaper.

Ironsteel’s produkter imøtekommer de høyeste sertifiseringsstandardene og produktenes sikkerhet og ytelse garanteres ved å bruke kvalitetsmaterialer fra verdensmarkedet innen lær, slitesterke tekstiler, fôr, membraner, etc. Det testes og kontrolleres innen områder som slitestyrke, motstand mot rivning, permeabilitet for vanndamp, pH-verdi, fargestoffer, skli-sikre og antistatiske egenskaper, anti-penetrering etc.

Ironsteel Scandinavia

Produktene fra Ironsteel har vært representert i de Skandinaviske markedene siden tidlig på 2000-tallet da kjente nordiske merkenavn la sin sko-produksjon til fabrikken. Via Ironsteel Scandinavia er merkevaren Ironsteel® nå tilgjengelig i det nordiske markedet. De involverte i selskapet har samarbeidet med Ironsteel International Ltd. og eierne helt tilbake til 2003.

Ironsteel Scandinavia fokuserer på og utvikler spesifikke modeller for nordiske føtter, samt det arbeidsmiljøet og klimaet de skal brukes i. Med lang erfaring fra det norske og europeiske markedet for vernefottøy, samt med støtte og kompetanse fra Ironsteel sentralt, står man godt rustet i Skandinavia til glede for alle som liker innovative og tekniske vernesko for arbeid, sikkerhet og komfort.

Ironsteel Hi-vis Workwear

I tillegg til verneskoene markedsfører Ironsteel Scandinavia en kolleksjon med synlighetsprodukter som inkluderer T-skjorte, Sweatshirt og Paclite jakke. Hi-vis produktene er designet for lang tids bruk, sikkerhet og komfort, er innovative og konstruert med kvalitetsmaterialer. Denne kolleksjonen med arbeidstøy gjør deg ikke bare synlig på arbeidsplassen, produktene er også egnet til oppgaven, er behagelige å ha på, har et godt design og en god passform. 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×